Вълнуваме се много, защото и този месец каузата на 1 Процент Промяна е силна, човешка, смислена. Нямаме търпение да ти разкажем за нея!

Каузата този месец

Валери Великов, така се казва нашият герой този месец. Валери е на 23 години от Нова Загора и страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. През месец април 2019 година, след преглед при доцент Ямакова се установява, че Валери има нужда от апарат за подпомагане на дишането, апарат за асистирано откашляне и дихателна рехабилитация, за да може да диша и да живее по-добре.

Валери е един прекрасен, позитивен и лъчезарен младеж. Обича да пътува, да слуша музика, да общува и да се забавлява с колеги и приятели. Ако искаш да научиш повече за него и за каузата, прочети тук.

Резултатите през юли

През юли сдружението подкрепя шепа будни хора в селце в Еленския Балкан. Хора, чиято неизчерпаема енергия е върнала обратно сред природата нови семейства, малки деца, а с тях и надежда за бъдещето.

Със събраните средства – над 6,500 от над 100 човека – ще бъдат ремонтирани дограмата, дюшемето и санитарен възел в салона на читалището в село Блъсковци.

В края на месеца, ние също подкрепихме каузата с нашият 1% :_)

..

Георги Господинов нарича август “следобеда на годината” .. обичаме това определение и ви пожелаваме от сърце разкошен следобед!