Миналият петък официално беше открита библиотеката в ОУ “Д-р Петър Берон”, с. Овощник – първата кауза, която подкрепихме заедно с теб! Щастливи сме да виждаме как усилията ни носят стойност и за общността, в която живеем. И сме благодарни на хората, които ни се довериха през септември. Снимки от посещението на екипа на 1 Процент Промяна в с. Овощник можеш да видиш тук.

Каузата този месец

През април, 1 Процент Промяна ще помогне на Мария-Луиза – прекрасно, лъчезарно и изпълнено с живот момиче на 21 години, което носи голяма усмивка със себе си почти постоянно, но има стена между нея и „нормалния“ живот, защото не може да ходи самостоятелно. В продължение на две години тя и майка ѝ пътуват до Пловдив, където тя се подлага на операции. Това се налага, тъй като заболяването ѝ довежда до деформация на крайниците. За да подпомогне ефективното възстановяване на Мария – Луиза, в рамките на каузата 1 Процент Промяна ще закупи 2 броя Нервен и мускулен
стимулатор – ляв и десен, всеки от тях струва 2612,50 лв без ДДС.

Ако искаш да научиш повече, разгледай каузата тук.

Резултатите през март

През февруари хората в сдружението събраха почти 6,000 лв дарени от повече от 110 човека. Средствата ще бъдат използвани за подобряване на условията в “Дом Динев” създаден от Пенко Динев, за да се погрижи за изгонени животинки, които имат нужда от нов дом.

В края на месеца преведохме и нашия 1% и нямаме търпение да получим новини за реализирането и на тази кауза :_)