Този месец празнуваме нашата първа годинка. 12 месеца на пазара пълни с много вълнения, истории и цели 12 каузи, които подкрепихме заедно с общността на 1 Процент Промяна. Щастливи сме, че точно в този месец, каузата, която подкрепяме, празнува личната инициатива, възможността за човешко развитие и достоен живот.

Ето повече за нея

Каузата този месец

Кой помни, че Омир е бил сляп? Че Бетовен е писал музика глух? Че Айнщайн е бил аутист, а Стивън Хокинг не е можел нито да се помръдне, нито да говори?

Хиляди младежи с увреждания стоят в домовете си. Фактически, те са изолирани от света, без възможност да дадат нещо от себе си, като всеки друг – при това, независимо от факта, че правото им на труд е гарантирано от Конвенцията за правата на хората с увреждания.

Затова Сдружение “Бъдеще за децата” се заема с нелеката задача да създаде социално предприятие Работилничка Бисквитките, което ще подкрепим през септември.

Ако искаш да научиш повече за Бисквитките, прочети тук.

Резултатите през юли

През август, сдружението подкрепи Валери Великов – 23 годишен младеж от Нова Загора, който страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. Със събраните средства – над 7,500 от над 140 човека – ще бъде закупен апарат за подпомагане на дишането, за да може да диша и да живее по-добре.

В края на месеца, ние също подкрепихме каузата с нашият 1% :_)

Пожелаваме ви страхотен септември! Ново есенно начало, пълно с енергия и красота!