Вашето детенце обича ли да се люлее? А да се пързаля? Нашите, много. Ефи и Филип редовно играят до тъмно на площадките в парка Заимов. Това най-детско преживяване ни прави още по-ангажирани с каузата ни през октомври. Ето повече за нея

Каузата този месец

Замисляли ли сме се за децата с двигателни затруднения, децата с тежки увреди в инвалидни колички? Статистиката показва, че всяка година в България се раждат над 2 000 бебета, диагностицирани с церебрална парализа. Ние обаче не се замисляме за това, защото рядко ги срещаме по улиците и площадките, не защото те не искат да излизат и да играят, а защото улиците и площадките не са приспособени за техните нужди.

През октомври, Един Процент Промяна отново обединява усилия с екипа на ParaKids, за да може всяко дете има щастливо детство, изпълнено със смях и споделени игри. Със средствата събрани този месец ще бъдат закупени съоръжения за възстановяване на площадката в СБР – Ясен, с една основна цел – да я превърнем в място за приятелства, интересна игра, веселие и смях.

Ако искаш да научиш повече за площадката, прочети тук.

Резултатите през септемри

През изминалият месец, сдружението подкрепи създаването на работилница Бисквитките, която дава равен шанс за професионално развитие на младежи с увреждания. Със събраните средства – над 6,200 лв. от над 110 човека – ще бъде закупено оборудване за работилничката.

В края на месеца, ние също подкрепихме каузата с 1% oт приходите ни през септември :_)

Пожелаваме ви страхотен октомври! Пълен с топли дни и игри до късно навън!