Време да ви разкажем за каузата, която подкрепяме в най-празничния месец от годината – декември!

Каузата този месец

По традиция месец декември е посветен на създаване на Щастлива Коледа за възрастни хора настанени в домове в България. Тази година, сдружение “1 Процент Промяна” заедно с партньори и приятели избира общо 7 институции, на които да помогне. Като осигури по-добра материална база с дарението на матраци, балатум, столове, техника и спортни уреди. По-важното е, че екипът зад тази кауза си поставя за цел да създаде истински празник за хората в тези домове с кампания за събиране на подаръци и посещение на място.

Това е трета под ред Щастлива Коледа за възрастни хора, в която участваме. През 2017та коледната работилница за събиране и опаковка на подаръците започна в Скаптобара и завърши в дома на Светла в една щастлива декемврийска вечер. Емоцията си остава незабравима. Това да се превърнеш сам в дядо Коледа за човек, който отдавна живее далеч от семейството си, да му донесеш топлина с нещо толкова малко като чаша за чай и картичка надписна лично за него, е безценно. Вярваме, че тази година ще е още по-хубаво!

Ако искаш да дариш време и/или подарък следи фейсбук страницата на сдружението тук.
Повече за самата кауза и всеки от домовете, можеш да прочетеш тук.

Резултатите през септември

Сигурно си спомняш, че през ноември целта на 1 Процент Промяна беше да подобри качеството на живот на Антония Русинова.  Като осигури средствата за покупка на 2 броя Нервен и мускулен стимулатор – ляв и десен. Тони е момиче на 28 години от София, което страда от Детска церебрална парализа – спастична тежка квадрипареза.

В края на ноември преведохме и нашия скромен 1% промяна от 20 лева :_)

Благодарим от сърце на всички бъдещи мами и татковци, която си избраха кутия или дрешки от нас, както и на хората, които зарадваха близките си с нашите продукти!