Честита Нова Година! За 2019-та си пожелаваме повече добрина, повече смисъл, здраве и заедност. И разбира се, здрави и щастливи бебоци!

Приятелите ни от 1 Процент Промяна не почиват и януари идва с нова кауза. Споделяме ти повече за нея и за резултатите през декември в днешния пост.

 

Каузата този месец

През първия месец от новата година сдружението цели да направи щастливи няколко поколения дечица в Детска градина „Райна Княгиня“ в с.Недан, община Павликени. Градината е построена през 1973 г. и оттогава не е ремонтирана. Всичко е амортизирано. Шкафчетата са на 45 години и са с провиснали панти, без вратички, което ги прави и опасни за децата. В градината в момента има общо 38 деца, а бюджетът на детската градина е минимален и стига само за разходи от първа необходимост.

Да помогнем ни вдъхновиха Силвия и Веси – една от учителките и директорката в детската градина, които използват личните си средства и време, за да осигуряват по-добри условия за дечицата. Целта ни е да съберем средства за обновяване на всички мебели в градината. Както досега, процент от приходите на Tsuky също ще бъдат дарени.

Ако искаш да научиш повече за самата кауза, можеш да разгледаш тук.

 

Резултатите през декември

Сигурно си спомняш, че през декември общността на 1 Процент Промяна създаде Щастлива Коледа за хората в 7 дома за възрастни хора в страната. Огромен брой хора се включиха в подготовка на подаръци и отделни екипи посетиха домове в София, Правец, Русе и Берковица.

В края на годината преведохме и нашия 1%, а емоцията от тази кауза ще бъде с нас още много дълго време :_)