Щастливи сме, че макар и с малко продължаваме да подкрепяме каузите на 1 Процент Промяна всеки месец. Днес споделяме за какво ще се използват средствата събрани през ноември.

Каузата този месец

През ноември сдружение “1 Процент Промяна” цели да подобри качеството на живот на Антония Русинова – момиче на 28 години от София. Тя страда от Детска церебрална парализа – спастична тежка квадрипареза. Придвижва се основно в инвалидна количка и доста трудно и бавно може да изминава кратки разстояния с два бастуна. Тони е добър и весел човек. Всеки ден се бори с тежкото си състояние. За нея се грижи основно майка ѝ Юлия, която я води няколко пъти седмично в център за рехабилитации.

Ние се чувстваме истински съпричастни към съдбата на Антония. Залисани в бързото си ежедневие рядко спираме, за да кажем благодаря за всичко, което приемаме за даденост – включително и това да излезем от вкъщи. Ще направим всичко възможно през ноември Tsuky да стигне до повече хора и да осигурим по-голяма подкрепа за Тони като направим живота и с тази нелека диагноза поне малко по-добър.

За да направим придвижването и по-лесно, заедно с хората от сдружението ще осигурим средствата за покупка на 2 броя Нервен и мускулен стимулатор – ляв и десен, всеки от които струва 2 612,50 лева без ДДС. Така общата цена за двата крака е 6 270 лева с ДДС – това е общият бюджет за каузата.

Повече за самите уреди и каузата на 1 Процент Промяна можеш да прочетеш тук.

Резултатите през септември

Сигурно си спомняш, че през октомври целта на 1 Процент Промяна беше да събере средства за покупката на анатомични гнезда за недоносени бебенца. Каузата събра почти 8,000 лв от повече от 130 дарители. Щастливи сме, че сме част от тази важна кауза макар и със скромен принос. В началото на ноември преведохме и нашия 1% промяна в размер на 28 лева 🙂

Благодарим от сърце на всички бъдещи мами и татковци, която си избраха кутия или дрешки от нас, както и на хората, които зарадваха близките си с нашите продукти!