Вече споделихме с теб, че 1% от приходите на Tsuky Baby Box се даряват за съответната месечна кауза на 1 Процент Промяна. Днес разказваме за резултатите през месец септември и за каузата този месец.

Каузата този месец

През октомври сдружение “1 Процент Промяна” заедно с фондация “Нашите недоносени деца” си поставят за цел да осигурят съвременна медицинска грижа за най-малките като закупят специални анатомични гнезда, които поддържат преждевременно родени бебета в ембрионална позиция. Te са необходими защото:

  • Осигуряват по-добра белодробна функция при деца с респираторни и дихателни проблеми
  • Спомагат за двигателното развитието при новороденото
  • Намаляват стреса и болката
  • Осигуряват комфортна и сигурна позиция
  • Подобряват качеството и продължителността на съня
  • Минимализират риска от появата на колики и намаляват ефекта при често срещания стомашен рефлукс

Гнездата не са лукс, а необходимост и въпреки това липсват почти във всички неонатологични отделения в България. Сдружение 1 Процент Промяна си поставя за цел да закупи поне 22 гнезда за 3 болници в страната – в градовете София (САГБАЛ Шейново), Силистра (МБАЛ Силистра) и Кърджали (МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”). Повече за каузата можеш да прочетеш тук.

Тази кауза ни е особено близка и вярваме, че ще успеем да допринесем и заедно с Tsuky Baby Box.

Резултатите през септември

Сигурно си спомняш, че септемврийската кауза на сдружението беше посветена на създаването на библиотека за училището в с. Овощник, Казанлък. Каузата събра над 5,000 лв от повече от 90 дарители. Освен това сдружението посети Капана Фест в Пловдив и събра повече от 300 книги за библиотеката!
Щастливи сме, че първият ни месец работа беше успешен и дарихме 43 лева за тази кауза. Благодарим на всички, които си купиха кутия от нас през септември! :_)