За нас 2019-та беше голяма година. Първа пълна година на пазара. Успяхме да получим обратна връзка от клиентите си, да опитаме много и различни маркетинг инструменти, за да стигнем до тях. Спечелихме финансиране по програма за стартиращи бизнеси, което ни позволи да инвестираме в прототипиране на нови продукти и в повишаване на познаваемостта на бранда. Съвсем неочаквано за нас, развиваме страхотни партньорства с редица компании в България, които не спират да търсят начини да се грижат за екипите си.

И най-важното, към бебешкия ни екип се присъедини разкошната Ая и вече имаме цели три броя слънчица!!

В края на годината си задаваме толкова много въпроси: Как се справихме?, Какво научихме тази година?, Какво искаме да вземем със себе си през 2020та?

Един случаен плакат в Лондон ни вдъхнови да разкажем за уроците ни досега така:

 

Да създаваме заедно
Tsuky се роди от вдъхновението ни да създадем по-лесен начин за подготовка за бебе. Да направим морето от бебешки продукти по-плитко за родителите, които плуват в него за първи път. Изборът на партньори, продукти, съдържание, ни научи, че големите кутии са съставени от ред малки решения. Малки стъпки по дългия път на стремежа ни да ставаме по-добри. И разбира се, търпение и инат да търсим най-доброто решение до последно. Това последното е особен специалитет на Кат, която по навик намира най-добрият вариант три минути преди крайния срок и винаги и се получава перфектно :_)

И така, иска ни се повече хора да вярват в малките начала и да имат търпението постепенно да стават по-добри заедно!

Да учим заедно
Не за първи път споделяме колко различни са уменията, които съчетаваме в нашия малък екип. Трудно е да се каже къде щеше да бъде Tsuky днес без една от нас. Без Кат със сигурност нямаше да го има. Без Светла .. сигурно без Светла щеше да е по-близо до гаражно хоби, отколкото до истински бизнес ;_)
Във всеки случай последната година ни показа, че именно такъв разнороден екип носи повече стойност. Чрез идеите и решенията, които генерират различните гледни точки във всяка ситуация.

Така, че през 2020 ви пожелаваме да работите с някой различен от вас, който ще ви подари нови перспективи, нови възможности, нови решения. Да учите един от друг. Заедно. И с удоволствие.

 

Да се променяме заедно
Ако се върнем назад, всеки месец през изминалата година ни е донесъл промяна – нови продукти, нови възможности, нови членове на екипа ни :_)
Ситуацията и в личния ни и в професионалния ни път се мени ежедневно дори и да не го съзнаваме. И в този кръговрат на нови идеи и възможности, сякаш най-важното е да запазим откритост, доверие и смислена комуникация помежду си.

Да се наслаждаваме на пътуването и да продължваме да живеем общите си ценности заедно.

В случая на Tsuky,
в екипа на Кат и Светла,
заедно с джуджетата Ая, Ефи и Филип
и безценната помощ на целогодишните помощници Алекс и Стоил,

Това са качеството, отговорността и красивия дизайн, които правят животът ни с бебоци по-лесен :_)