Днес споделяме с теб 7 прични да подбираш по-внимателно покупките преди появата на бебето. Те стоят в основата на мотивацията ни да създадем селекция за лесна подготовка за бебе.

 

Кратък срок на употреба  📆
Времето, за което даден бебешки продукт става ненужен е плашещо кратко. Продукти като кошът на количката, стерилизаторът за шишета, дори столът-люлка се ползват броени месеци. Животът на кантара за бебе е още по-кратък – повечето родители проявяват дисциплината да мерят бебето си преди и след хранене само докато се убедят, че качва нормално. Това рядко отнема повече от 2-3 седмици. Дрешките също се израстват месец за месец. Това само по себе си е причина да заложите на по-малко бройки дрехи от всеки размер. В този ред на мисли сушилнята е много по-практична покупка отколкото безкраен брой комплекти дрехи на всеки етап от растежа на бебето. Освен, че осигурява чисти и сухи дрехи в рамките на часове, високата температура дезинфекцира и спестява гладенето  😉

 

Някои продукти не се използват въобще 🥁

Всеки родител може да даде пример с нещата, които е закупил “за всеки случай” и са останали неизползвани. “Моето бебе не обичаше да стои в люлка”, “моето бебе така и не облече космонавт”, “ние се носехме само в слинг и количката така и не влезе в употреба” и т.н. Историите са различни, а изводът един – в къщата на всеки родител се подвизават неизползвани бебешки продукти. Което ни води до следващата причина в списъка:

 

Заемат място / затрупват дома ни 🏠

Разликата е особено осезаема, когато ставаш родител за първи път. Не само, защото, когато вече имаш едно или повече деца, домът ти така или иначе е затрупан с играчки. А защото при първите бебоци сме по-склонни да правим импулсивни, непрактични и често обемни покупки. Всяка вещ, която закупваме заема място в дома ни. А отделно от това е добре да предвидим и склад за опаковката и – най-често огромен кашон, който не отива на интериора вкъщи. Затова колкото по-малко, толкова по-малко.

 

Качествените продукти са скъпи ⚖️

Всеки от нас иска най-доброто за детето си. За щастие живеем във време, в което много и различни компании развиват иновации във всички сфери на бебешките продукти. Столчета за кола, които повишават безопасността на децата при евентуален удар. Леки и лесно-сгъваеми колички. Ергономични слингове и раници и какво ли още не. Общо взето, във всяка продуктова категория можем да намерим марки, които да ни дадат спокойствието, че сме направили правилния избор. Такива продукти, обаче, вървят и със съответните цени, които отразяват ресурсите инвестирани в производството им. Затова, ако бюджетът ни е лимитиран, е важно да преценим как да го използваме правилно.

 

Получаваме подаръци особено през първите 6 месеца 🎁

В някакъв момент потокът от подаръци от приятели и роднини ще намалее, но през първите шест месеца нещата наистина излизат извън контрол. Особено при първите внучета 😄Така, че гледайте на това като на възможност, оценете емоцията, която носите на близките си и ..не пазарувайте толкова дрехи, поне в началото.

 

Имаме цели 18 години напред в пазаруване за детето всеки сезон 🛍

Като очакващ родител, сигурно ти е трудно да си представиш ново лято с празен гардероб. Но реалността на децата, особено на малките, е точно такава. Една дреха на практика не оцелява в гардеробите им повече от един сезон. Ако имаш късмет, ще носят тениските си по-дълго. Така, че отново напомняме за сушилнята. Избирай си по няколко комплекта за всеки сезон и ако се изкушаваш да пазаруваш повече си припомни, че след 2-3 месеца макс пак ще трябва да повтаряш упражнението.

 

Най-добре е да се учим в крачка с бебето 🤱

Да купиш всичко предварително е равносилно на това да вярваш, че ти вече познаваш човечето, което ще дойде, за да споделя животът ти оттук насетне. А реалността рядко е такава. Да откриваш твои черти и жестове или тези на половинката ти в малкия човек е и мило и забавно. Но всяко дете е вселена, която чака да я опознаем. Какво би било да и дадем шанс да ни изненада и да се учим с него всеки ден?

 

Ако се колебаеш кои са нещата, които все пак е добре да купиш, разгледай списъка ни за бебе тук.

Виж селекцията в Tsuky Baby Box има и подарък


Ако имате въпроси или идеи – пишете ни на hi@tsuky.eu

 

instagram | facebook