Коледа е време за традиции и моменти, прекарани пълноценно с любимите ни хора. А когато те току-що са станали с един повече – празникът придобива още по-голям смисъл и очарование. Първата Коледа с бебче у дома може да бъде истинско чудо за цялото семейство. Макар детенцето да е твърде малко да възприеме празника, това не пречи да се насладим на възможността да създадем нови семейни обичаи заедно. Не забравяйте, че само след една-две години вече ще разбира достатъчно и ще се радва на всеки скъп спомен заедно с вас.

 

Ето няколко съвета и от нас за спокойна, щастлива, цветна Коледа с новородено бебче у дома.

 

Семейна коледна декорация

 

Дори да не сте от хората, които се впускат в големи, празнични декорации, тази не е за изпускане. Малките бебешки ръчички и крачета съвсем скоро ще пораснат. Направете си техен отпечатък, който да запазите като спомен и част от семейната коледна украса. За целта може да използвате глина, солено тесто, или пък безвредна боя, с която да намажете ръчичката на детенцето и да я отпечатате върху едноцветна коледна играчка. Не пропускайте да напишете и датата на гърба на вашия орнамент. Уверяваме ви, че това ще бъде най-обичаната коледна украса у дома.

 

Спомени, запечатани в снимки

 

Кога ако не сега? 🙂 Облечете празничните дрехи или пък се издокарайте с весели коледни пижами и си направете малка семейна фотосесия. Дори да е само една снимка – тя със сигурност ще бъде безценен спомен за цялото семейство.

 

Приказен кът за коледни вълшебства

 

Обособете едно място в своя дом, което да служи като зона за мечти. Най-лесно е ако се намира непосредствено до елхата, за да се наслаждавате на нейните светлинки и украса. Създайте уютен кът, в който да си подарявате тихи моменти със своето бебче, заобиколени от коледна магия и мека топлина.

 

Срещите с близки и приятели

 

Неизбежно е – декември е месец за срещи и събирания, а щом сте с новородено – очаквайте вълната на желаещите да ви видят да се удвои. Всеки иска да се запознае с малкия бебок и то именно в този сезон на вълшебства и подаръци. Ако ви питат от какво се нуждаете – не се притеснявайте да отговорите. Много от хората наистина не знаят какво да купят за новородено бебче и за тях вашата обратна връзка и съдействие биха били огромно улеснение.

 

Понякога може да е изморително, но бъдете убедени, че всеки гост желае само най-доброто за вас и вашето мъниче. Опитайте да се насладите на хубавата компанията без да се преуморявате. И не отказвайте помощ ако ви се предлага такава. Много скоро това вече няма да е така. 😉

 

Нека всеки се чувства значим и оценен в първата Коледа на най-новия член на семейството.

 

Направете тази вашата най-спокойна Коледа

 

Позволете си да не сте перфектни. Познати са ни желанията, амбициите и мотивацията всичко да мине като по образец, но животът с малки деца е непредсказуем и често ни изправя пред предизвикателства, за които не сме подготвени. Това е нормално. Коледа е, за да сме заедно и да се обичаме, а всичко останало са детайли, чиято цел е да ни радват повече, отколкото да ни натоварват.

 

Има нещо много специално в първите месеци с новороденото бебче. Тишината, бебешкият плач, гукането… Това са звуци, които изпълват дома с особено блаженство и семеен уют. Потопете се в него колкото можете повече и нека коледните празници бъдат радост и благословия за всички у дома.

Първа Коледа с бебе у дома