Май ни носи толкова много надежда. Посрещаме го заредени с емоции от дните с най-близките ни хора на Великден и в очакване на първото дарение на кутия за сън на майка в нужда. Но за това ще ти разкажем допълнително.

Днес споделяме каузата, която ще подкрепим заедно с 1 Процент Промяна през май.

Каузата този месец

През май, сдружението подкрепя Милена Паунова и нейният екип, които създават първото училище в София, в което наравно да учат деца с аутизъм, синдром на Аспергер, хиперактивност и дефицит на внимание, синдром на Даун и т.н. и на всяко едно да се обърне вниманието, от което има нужда!

През 2018 г. Столична голяма община и община „Красно село“, застават зад идеята и предоставят на Сдружението сграда, която отговаря на стандартите на Министерство на образованието и науката. Сградата е бивша детска градина вече със статут на училище, с великолепен двор и функционални помещения. На този етап училището е планирано до 4-и клас, с капацитет от 40 деца, с които ще работят екип от учители, специални педагози, логопеди, психолози, сензорен терапевт, кинезитерапевт, поведенчески терапевт и музикален педагог. Ще се акцентира върху начина, методите и възприемането на учебна програма и включването на родителите в образователния процес, което стимулира естественото развитие на детето и неговата уникалност. Създаден е Фонд за набиране на средства за обучението на деца от социално слаби семейства, като средствата ще покриват всички нужди на децата свързани с тяхното образование.

Последните месеци усилено се работи по ремонта на сградата и на снимките и можеш да видиш колко приветлива става. Ние ще подпомогнем реализацията на училището с покупката на специализирано оборудване за рехабилитация и спорт в зависимост от събраната сума през месеца.

Ако искаш да научиш повече, разгледай каузата тук.

Резултатите през април

През април хората в сдружението събраха над 6,500 лв дарени от повече от 120 човека. Средствата ще бъдат използвани за покупката на 2 броя Нервен и мускулен Стимулатор, за да помогнем на Мария-Луиза – прекрасно, лъчезарно и изпълнено с живот момиче на 21 години, да ходи самостоятелно.

В края на месеца преведохме и нашия 1% и нямаме търпение да получим новини за реализирането и на тази кауза :_)