Юни се очертава истински наситен за нас и то по най-щастливия начин – по детски. Започна, разбира се, с усмивките на Ефи и Филип на 1-ви юни (двама пълноправни тодлъри на 2.5 години, които не се спират!); продължава със специалното ни събитие за бъдещи мами и татковци на 10.06 в Генератор, с които ще си говорим за лесна подготовка за лесни бебоци; и ще ни държи през целия месец с каузата на 1 Процент Промяна, която разбира се също е детска в този месец на прага на лятото.

Каузата този месец

През юни сдружението подкрепя програмата “Движа се, чувствам, играя и мечтая” на фондация “За Нашите Деца”, която стъпва на Психомоториката като метод за подкрепа на детското развитие. Този метод развива и стимулира когнитивните, емоционалните, двигателните и социалните способности на децата в ранна възраст.

“За Нашите Деца” е фондацията, с която си партнираме и за нашата кампания “Предай Нататък”. Фондацията работи с деца в риск от изоставяне, деца лишени от родителска грижа, както и с деца с трудности в психическото и физическо развитие. Екипът на фондацията работи директно с родилните отделения в болници в София и Пловдив. При подаване на сигнал от страна на болницата, екип от специалисти на фондацията предоставя подкрепа на родителите, които по една или друга причина се колебаят дали да задържат детето си. Често причините са различни здравословни проблеми на дечицата, които изискват специална грижа. Точно тук идва ролята на екипа на фондацията от над 70 висококвалифицирани специалисти – социални работници, психолози, рехабилитатори, семейни терапевти, които подкрепят децата и семействата, следвайки най-иновативните и успешни световни практики в социалната и здравната сфера. Те предоставят напълно безплатни професионални услуги чрез два центъра за обществена подкрепа в София и Пловдив, Център по приемна грижа и Детска къща от семеен тип в София. Грижата за едно детенце и неговото семейство започва в родилния и дом и продължава години наред.

За последните 27 години, фондацията е подкрепила над 12,800 дечица и техните семейства и продължава и днес неотлъчно да следва своята мисия да направи така, че всяко дете в България да живее обичано и подкрепяно в семейство.

Каузата включва покупка на специализирано оборудване, което ще се използва в работа с деца с различни затруднения при прилагането на този метод.

Ако искаш да научиш повече, разгледай каузата тук.

Резултатите през май

През май месец заедно подкрепихме Милена Паунова и нейният екип. Тези разкошни създават първото училище в София, в което наравно да учат деца с аутизъм, синдром на Аспергер, хиперактивност и дефицит на внимание, синдром на Даун и т.н. и на всяко едно да се обърне вниманието, от което има нужда.

Сградата е почти напълно готова, а със събраните средства – почти 7,000 лв от над 100 човека – ще бъдат закупени уреди за рехабилитация и спорт.

В края на месеца, ние също подкрепихме училище Милеа с нашия скромен 1% и нямаме търпение да разгледаме завършеното училище :_)