Създадохме Tsuky Baby Box Sleep с ясна мисия – да повишим качеството на живот на всяко новородено като улесним родителите му в подготовката за неговата поява на бял свят.

Стартирахме вдъхновени от решението, което Финландия намира преди точно 80 години, за да осигури равен старт на всяко бебенце в страната – т.н. финландска кутия – кутия за сън, пълна с всичко нужно за посрещане на бебето у дома.

Повече за Finnish Baby Box

Финландия въвежда пакет за майчинство през 1938 година като цели да адресира ниската раждаемост и високата детска смъртност в страната. За всяко новородено държавата осигурява помощ под формата на кутия с всичко необходимо за грижата за него в първите месеци след раждане. Освен това, самата кутия се ползва като първо легълце за бебето и му осигурява безопасно място за самостоятелен сън. Повече за финландската кутия можете да научите тук.

Твърди се, че именно на тази инициатива Финландия дължи традиционно ниските нива на детска смъртност през последните десетилетия. Постепенно традицията излиза извън пределите на страната и в момента съществуват организации, които я предлагат в други държави като Канада, САЩ и Великобритания.

Отделно, съществуват не малко наши съмишленици, които намират идеята за страхотна и са създали своя версия на кутията за сън къде ли не по света.

Нашият път досега

За нас кутията за сън е част от визията ни за спокойна, щастлива подготовка за бебе. През март 2018-та направихме проучване сред почти 2000 майки в България и използвахме резултатите от него, за да създадем качествено решение за лесна подготовка за бебе. Така през септември представихме на пазара Tsuky Baby Box и нашата селекция с 32 продукта за първите месеци с бебе у дома. Целта ѝ е да спести на родителите покупката на безброй вещи и да им даде спокойствието, че имат всичко най-важно, за да посрещнат бебето си у дома. Освен тази основна кутия, предлагаме и по-малка кутия с подаръци за новородено –  Tsuky Baby Box Gift, като перфектно решение за компании, които искат да отбележат най-важния момент в живота на хората в екипа си – този, в който те стават родители.

През последните 3 месеца усилията ни бяха изключително насочени към намиране на подходящи партньори, с които да създадем кутията за сън. В края на миналата година, малко по-бързо от очакваното, сме готови и с нея. Предлагаме я в комбинация със съдържанието на Tsuky Baby Box, т.е. с всичко необходимо за първите месеци у дома.

Tsuky Baby Box Sleep

Нашата кутия за сън е аналог на финландската от гледна точка на размери и позволява бебенцето да спи в нея през първите 3 месеца след раждане. Тя е безопасно, комфортно и практично решение за тези най-важни първи месеци от развитието на бебето:

Безопасност и комфорт на бебето

Кутията е с подходящ размер за новородено. Бебенцата са свикнали на тясно и една кошарка с нормален размер може да им създава несигурност с размерите си. От друга страна, насоките за безопасен сън на новородено изключват употребата на обиколници през първите месеци след раждането. Затова легълце с по-малък размер е добро решение, което създава уют за малкия човек и помага за спокойния му сън. Освен това, кутията разполага с матрак с плътност, подходяща за новородено.

Всички материали, от които е направена кутията, са безопасни за бебе и сме щастливи, че на всяка стъпка от производствения процес работим с родители на една-две годишни дечица и имаме възможност да говорим на един език с тях.

Освен това, нашата кутия за сън е произведена от мукава – т.е. материал, по-устойчив от картона, и е с покритие, което позволява лесно да бъде почиствана.

Удобство

Кутията е страхотно решение, ако искате бебенцето да спи във вашата спалня през първите месеци. Тя лесно се мести от стая в стая. Може да бъде до леглото ви нощем и да се разхожда с вас из целия апартамент през деня – на дивана, в кухнята и т.н. Така вашето бебче ще е през цялото време на една ръка разстояние и ще можете лесно да го наблюдавате докато спи.

Функционалност

След като вече не е необходима за легълце, кутията може да намери лесно приложение другаде – за събиране на спомени, за игра и какво ли още не. Като родители, чиито домове са затрупани от бебешки продукти с лимитиран срок на употреба, това качество на кутията ни радва много! Вярваме, че е важно да консумираме разумно, с мисъл за природата и ресурсите, необходими за всеки един продукт, който купуваме. И затова подкрепяме такива решения, които могат да намерят алтернативна употреба, да се ползват по-дълго и по-лесно да бъдат рециклирани.

 

А ако имате желание, можете да подарите вашата кутия за сън на майка в нужда.  

 

Предай нататък

Това може би е любимата ни част. Иска ни се кутиите за сън да живеят като такива повече от 3 месеца и затова ти предлагаме, след като твоето бебенце израстне своята, да я напълниш с вече умалели дрешки, с подаръци за новородено, със сила за добро, и да я подариш на майка в нужда. Ние обещаваме да ти помогнем да стигнеш до нея!