Муселиновите пелени са истинско спасение в първите месеци с бебе. Могат да се използват на практика за всичко – за постелка за преповиване; за кърпа, която слагаш на рамото си, когато бебето се оригва; за попиване по време на хранене; за лека пелена през лятото… трудно е да изброим всички варианти, които сме намерили за тяхната употреба.

И които продължаваме да намираме и с деца на почти 2 години. С две думи – вярваме, че могат да послужат за почти всичко, използват се постоянно и е важно да са много качествени. Затова, се спряхме на пелените от бамбукови влакна на Texpol.

Повече за Texpol

Те са от малкото производители в Европа на продукти от материали подходящи за здравето като бамбук, водорасли, кехлибар, мляко, лен. Те са особено подходящи за чувствителна кожа, каквато е кожата на бебето през първите месеци. Продуктите са сертифицирани по стандарта OEKO – TEX Standard 100, т.е. по най-стриктния, глобално признат, стандарт за бебешки текстил в света. Трудно ни е да изброим всички награди, които са получавали получавали пелени на Texpol. По-важното за нас е, че са разкошни, меки и приятни на допир и от опит знаем, че са сред най-добрите муселинови пелени на пазара.

Нашият избор

За спокойно начало сме избрали 3 пелени:

  • изработени от 100% бамбукови влакна
  • деликатни и меки като коприна и същевременно устойчиви на дълга употреба с често пране
  • безопасни за кожата и не предизвикват алергични реакции
  • с антибактериални и противогъбични свойства потвърдени с тестове в Passage Cosmetics Laboratory
    усвояват вода до 60% по-добре от памук
  • със защита от  вредното UV лъчение
  • с терморегулиращи свойства като създават усещане за прохлада при горещо време и осигуряват приятна топлина през зимата

Две от пелените са с размер 75х75 см и спокойно могат да се използват за постелка за преповиване, кърпа и лека пелена за сън в по-топлите месеци. Малката пелена е с размер 30х30 см и е изключително удобен заместител на лигавника в първите месеци, когато бебето се храни изключително с мляко.

Сигурни сме, че сами ще намерите безброй други начини да ги използвате!
Нямаме търпение да разберем дали селекцията ни е харесала и на теб!

Kутиите за лесна подготовка за бебе са с нови колекции. Разгледайте ги  – сигурни сме, че ще направят първите месеци на вашето бебче по детски щастливи и шарени! 🎉

 

 


Изпращаме кутиите в рамките на няколко работни дни с безплатна доставка.
Ако имате въпроси или идеи – пишете ни на hi@tsuky.eu

 

instagram | facebook