Опитът ни като родители ни показа колко много ненужни неща купуваме. Не само защото пазарувайки за бебе сме склонни да не броим торбите, поръчките в интернет и общата сума на похарчените средства. А и защото нуждите на всяко детенце са различни и е трудно да се предвиди дали вашето ще харесва неща, които други бебета носят / ползват ежедневно.

Например, за Ефи бяхме подготвили няколко различни космонавта за зимата, но повечето от тях бяха доста обемни и неудобни и през целия сезон използвахме само по-плътен мек гащеризон и слинг. Проблем могат да бъдат и размерите. Новородените растат ужасно бързо и повечето съвети, които можеш да чуеш от други родители е да не взимаш голям брой дрехи в малък размер (50-56), защото бързо ги израстват. А Филип, както много други бебенца, се роди 2680 гр. и това да го облечеш в размер 50 беше единствения начин той да носи дрехи, които горе-долу му стават.

Затова основната ни цел е била да спестим средства на родителите като оптимизираме селекцията на продукти в кутията и предложим една добра база, която може да бъде надградена след като се запознаете отблизо с малкия човек.

Освен това си поставихме за цел да предложим кутията на стойност по-ниска от стойността на всяка покупка поотделно.

В кутията има следните продукти

за сън

2 чаршафа, калъф, завивка, специално боди за сън и играчка Happy Horse

за баня

хавлия, термометър за вода + козметиката на ABCDerm Bioderma

за всеки ден

дрешки от Pinokio
бамбукови пелени от Texpol + аксесоарите от NUK

Общата стойност на тези продукти по отделно е около 440 лв. Опита ни показва, че ако влезете в няколко отделни магазина, за да ги закупите, е възможно да похарчите и повече 🙂

В крайна сметка се спряхме на отстъпка около 10% и така така стигнахме до крайната цена от 390 лева с ДДС за голямата кутия. Освен това ни се искаше част от средствата да отиват в помощ на важни за нас каузи. Но за това – следващия път.