Преди да решим да работим с представителите на So-Bio Etic за България, попитахме няколко приятелки – мами – дали знаят какво е линимент. Отговорът на почти всички беше не. Това ни вдъхнови още повече и ни убеди, че трябва да споделим с теб този вълшебен френски продукт и да ти дадем възможност да го пробваш.

Ние знаем за него покрай Деси, приятелка на Светла и мама, която след има няма 3 месеца ще пробва лятната ни кутия за бебе, защото очаква второ момченце <3.

Деси живее във Франция от няколко години и първият и син е връстник на Ефи и Филип. Оказва се, че във Франция никой не използва мокри кърпи за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени. Ползват линимент и това е продукт, който почти всеки френски бранд за детска козметика предлага.

Какво е линимент?

Продуктът представлява нежен лосион, който се използва за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени без измиване. Освен, че е чудесен заместител на мокрите кърпи, линиментът има редица полезни действия. Успокоява бебешката кожа, хидратира и създава предпазен филм върху нея. Така не се налага използване на крем против подсичане. На практика, с един продукт се грижите за всички нужди на бебешкото дупе.

Защо избрахме линимент от SoBio?

На първо място заради селекцията от органични и натурални съставки на продукта. Основните активни съставки са органично алое вера, био мед, вода от лайм и органично маслиново масло:

Алое вера силно хидратира, успокоява, има противовъзпалително и противораздразнително действие и освен това подпомага клетъчния растеж
Медът хидратира, омекотява и подхранва, има антиоксидантно, антисептично и антибиотично действие
Водата от лайм почиства и има антисептично действие
Органично маслиново масло омекотява, подхранва, предпазва, благодарение на богатото съдържание на витамини А,В,С и Е)

Този лосион нежно почиства дупето на бебето и предотвратява появата на зачервявания. Продуктът не съдържа парабени, сулфати, EDTA, PEG, Bisphenol A, гликолни етери, парафини, силикони, алергени, феноксиетанол, фталати, синтетични аромати. Освен това съдържа 99% натурални съставки и 20% съставки от биологично земеделие.

Повече за SO’BiO etic

Втората причина да изберем точно този линимент е философията на компанията, която го произвежда.

Мисията на SO’BiO etic е да допринася за женската красота, докато работи за един по-добър свят.

SO’BiO etic® е родена през 2007 г. в момент, когато все повече нарастват притесненията свързани с проблеми в глобалната козметична индустрия. Чарлз Клобукоф – социално отговорен предприемач – осъзнава належащата нужда от натурална козметика, създадена от органичните съставки, които са безопасни, ефективни и приятни. Т.е. съставки, които отразяват основните ценности на бранда за хуманно, здравословно и благоприятно за земята производство.

Компанията е част от клуб 1% за Планетата и работи с редица асоциации работещи в посока грижа за околната среда. Наред с това, бранда има редица инициативи в тази посока

полага усилие да управлява отпечатъка си върху околната среда като избира рециклируеми опаковки
подкрепя биологичното производство и дава приоритет на местни продукти
разработва политики за закупуване на суровини и работи за подобряване на социалните и икономически условия за местното население.

Вярваме, че всеки бизнес следва да има такъв тип холистичен поглед върху дейността си и ефекта, който има върху общността. Затова и искаме да партнираме с компании, които съзнателно се грижат за всички засегнати от работата и.

Ако и ти искаш да подкрепиш такъв тип организации, можеш да разгледаш разнообразните им продукти тук. Някои от тях се предлагат и в България :_)