Знаеш ли какво ще чуеш ако помолиш майките около себе си да съберат опита си за лесна подготовка за бебе в един-единствен съвет?

 

Ние проверихме и се оказва, че има три важни и простички неща, които те биха споделили с теб:

 

1 – Вслушвай се в майчинския си инстинкт

Почти всяка мама, с която говорихме, спомена майчинския инстинкт под някаква форма. Или с други думи, вярвайте на преценката си – това е вашето бебе. Никой друг не го познава толкова добре, колкото вас. Да, нормално е да се колебаеш, да се чувстваш несигурна, особено в началото. Но опитът ни показва, че ако надвием страховете и се вслушаме в интуацията си, реагираме по най-добрия начин на нуждите на малкия бебок. Така, че слушайте себе си и се наслаждавайте на времето заедно.

 

2 – Започнете с малко материални продукти

Преди раждането е доста трудно да сме сигурни какво точно ще ни бъде необходимо със сигурност. Често се оказва, че не сме предвидили продукти, които са ни нужни веднага след прибирането от болницата, а домът ни е пълен с вещи, които потенциално бихме използвали след месеци. Като прибавим и всички подаръци, които получаваме от близки и приятели, се оказваме затрупани с вещи. Майките често съветват да се започне с по-базова селекция само с най-необходимото, която да се надгражда след появата на бебето. Или, както една мама каза:

“едно бебе се гледа с много малко материални вещи и с много любов и търпение и съвета ми е да се заредите с любов и търпение, а не с вещи.” 

 

Затова трето e и най-важно

3 – Заредете се с любов и търпение

Децата се нуждаят на първо място от нас, от нашето внимание, от нашата грижа, от нашия пример; зависят от нас и учат от нас. Затова, сякаш най-важното, което ни трябва, за да се подготвим за нашето бебе е повече търпение и любов.


Ако питате нас, погрижете се за себе си. Превърнете бременността си в най-спокойното и щастливо време до сега. Почивайте, прекарвайте повече време с любими хора и се погрижете един за друг. Ако вие, родителите, сте спокойни и щастливи, такова ще бъде и малкото човече.